Trouwfotolocatie Breda

Naast mijn blogs over mijn trouwfotografie en loveshoots schrijf ik ook altijd graag over leuke, interessante en praktische info rond het trouwen en de liefde. En dit keer wil ik jullie graag kennis laten maken met een prachtige trouwfotolocatie in Brabant, Huize Druivelaar te Breda.

De sfeer van de fotolocatie is mediterraans, romantisch en industrieel. Ook voelt de locatie als een verborgen parel in de stad. Dit wordt benadrukt door de afstand vanaf de straat (Huize Druivelaar is niet zichtbaar vanaf de straat) en de grootte van het perceel (2600 m2). In de tuin zijn allemaal verschillende hoeken en sferen (appelgaard, Japanse tuin, wild bloemenveld) dit maakt het een erg afwisselende locatie voor het maken van trouwfoto's en loveshoots. 

Van oktober tot eind april gesloten houdt de tuin zijn winterslaap. De druivenkas is dan ook zonder, vanaf begin mei ziet alles er weer fris groen en bloemig uit en kan er volop gefotografeerd worden. Voor de meeste bruidsparen is de druivenkas de favoriete spot, deze is ook uniek in Nederland. Maar juist de variatie van binnen met buiten maakt deze locatie heel aantrekkelijk.

 

Het is natuurlijk ook leuk om te weten wie er achter deze mooie locatie zit. Dit zijn   Brenda en Florian. Florian is zelf ook fotograaf en Brenda is keramist (studioamberisabel.com) en heeft haar atelier aan huis. Ze hebben een zoontje Ovide van bijna 2 jaar.

Brenda en Florian wonen op de fotoshootlocatie en zijn eerst begonnen met het ontvangen van gasten  in hun gastenverblijf. Toen ze benaderd werden door twee bruidsfotografen die hier een shoot wilden houden ontstond het idee hier meer mee te gaan doen. Hun foto’s gingen op social media en toen begon het te lopen. Door de komst van hun zoontje hebben ze besloten om het gastenverblijf te sluiten en zich alleen maar te richten op verhuur voor fotoshoots voor bruidsparen en producties voor magazines en lifestyle merken.

 

huizedruivelaar.nl